Restauratie/Decoratie zakelijke markt

Verschillende oude technieken.

Ons personeel beschikt over verschillende oude verftechnieken. We hebben beschikking over houtimitators, personeel dat kan vergulden en marmerimitators. Hieronder vindt u enkele van de oude technieken die onze specialisten beheersen.

Met hout imitaties kunnen wij een houtlook nabootsen. Het kan worden toegepast op deuren, kozijnen en nog veel meer oppervlakken.
Hierbij worden onder andere de luxere houtsoorten als mahonie, teak, walnoot en eiken nageschilderd.

Hout-immitatie is een vak op zich en een zeer oude ambacht. Deze ambacht vergt een grote kennis van zowel materialen als gereedschappen. Een goede houtimitatie is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Dit komt omdat op een zeer nauwkeurige manier de natuurlijke nerf, glans en eigen kleur wordt nagebootst.

Houtimitatie is een ambachtelijke techniek die al eeuwen worden toegepast. Vaak is imitatie een nabootsing van een duurder materiaal op een goedkope ondergrond. Het toepassen van houtimitaties gebeurt lang niet altijd uit zuinigheidsoverwegingen, maar ook om bouwtechnische redenen, schaarste van de natuurlijke materiaalbronnen of als decoratie op zich.

In de meeste gevallen worden houtimitaties toegepast bij monumentale gebouwen waar slechts gedeeltes moeten worden gerestaureerd. Door gebruik te maken van de technieken van vroeger is het verleden en het heden vrijwel niet van elkaar te onderscheiden. Binnen de particuliere sector passen we ook steeds vaker deze technieken toe. Dan gaat het voornamelijk om de lambrisering of trappartijen.

Vergulden met bladgoud is een specialisme dat al eeuwen wordt toegepast. Het vergulden wordt veel toegepast bij de restauratiewerkzaamheden van monumentale panden en objecten.
Het bladgoud vergulden wordt onder andere toegepast op: hekwerken, gevelstenen, wapenschilden, lofwerk, lijstwerk, ornamenten, orgels, beelden, wijzerplaten en windwijzers.
Het ‘verpakken’ van ornamenten met goud is één van onze vele specialiteiten. Om bladgoud te plakken is een boekje met bladgoud nodig, mixtion en een zacht penseeltje. De mixtion (lijm) heeft een lange droogtijd, waardoor veel geduld nodig is. Maar het resultaat mag er zijn. Onze vakbekwame mensen zijn hier speciaal voor opgeleid.

Tevens kunnen wij marmerimitaties verzorgen. Deze imitaties zijn zo nagebootst dat ze niet van echt zijn te onderscheiden. Het vervaardigen van een authentieke marmerimitatie vergt grote kennis van materialen en gereedschappen. Onze specialisten zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van levensechte marmerimitaties voor bijvoorbeeld monumentale panden of kerkorgels.

Marmerimitaties worden niet alleen toegepast in monumentale panden. Ook in horecagelegenheden, openbare gebouwen en nieuwe huizen wordt de techniek regelmatig toegepast. Het is een manier om de
woning een chique karakter te geven en het kan in principe overal in huis worden toegepast.

De specialisten van Rebo Schilderwerken zeer vakbekwaam in het herstellen en restaureren van oude muurschilderingen en decoraties. Maar ook het aanbrengen van nieuwe muurschilderingen is voor Rebo Schilderwerken geen probleem

Neem contact op

    Geef uw contact voorkeur aan

    E-mailTelefoon

    Resultaat Gericht Samenwerken doet u samen met Rebo Schilderwerken

    Neem direct contact op