Rebo Schilderwerken Marmerimitaties

Rebo Schilderwerken heeft zich gespecialiseerd in het imiteren van marmer. Onze specialisten op het gebieden van decoratie en restauratie, kunnen verschillende marmersoorten zoals Belgisch marmer, Carrara, Pentelikon, Paros en Proconnesus op een professionele wijze imiteren. Het imitatieproces vereist veel kennis van het benodigde materiaal, gereedschap en de verschillende soorten marmer. Onze marmerimitatie-experts zorgen voor een kwalitatieve afwerking, waardoor het nog nauwelijks van het echte marmer te onderscheiden is. Bij Rebo Schilderwerken gaat het om de details en deze details zijn terug te vinden in onze marmerimitatie-technieken. Een natuurlijke vastheid, glans en kleur kunnen door onze specialisten worden nagebootst.

Vakmanschap
Al eeuwenlang wordt de techniek van marmerimitatie als professioneel vakmanschap beschouwt. Achtergronden die van goedkoop materiaal gemaakt zijn, worden als een duurder object nagebootst door de verschillende technieken, waardoor er bezuinigd werd op de kosten. Het imiteren van marmer wordt tegenwoordig ook gebruikt om bouwtechnische redenen of omdat er een schaarste is ontstaan van het vereiste marmer. Uiteraard kan marmerimitatie ook dienen als decoratie op zich.

Verouderde monumentale gebouwen worden vaak ook gerestaureerd door het gebruik van marmerimitaties. Omdat vaak maar delen van deze monumentale gebouwen gerestaureerd dient te worden, zorgen onze experts ervoor dat het oudere marmer en nieuwe marmer niet van elkaar te onderscheiden is. Deze technieken kunnen ook bij u thuis toegepast worden, waardoor het uw woning een chic karakter geeft.

aadk1079_resize

 

Expert in schildertechnieken
Door jarenlange ervaring beschikken de schilder-experts van Rebo Schilderwerken over verschillende authentieke en ambachtelijke schilderstechnieken.

Wij bij Rebo Schilderwerken zien dat monumentale panden, kerken en diverse andere monumenten vooral de oudere schildertechnieken nodig hebben om de restauratie op een kwalitatieve wijze te voltooien. Naast de monumentale panden worden deze technieken ook bij particuliere toegepast. Bij horecagelegenheden en openbare ruimtes zien we steeds vaker de decoratieve schildertechnieken en muurschilderingen terug.

Gecertificeerd restauratiewerk
Rebo Schilderwerken heeft zich laten certificeren in het restauratiewerk wat wij verrichten aan monumentale gebouwen. Omdat de overheid alleen professionele bedrijven steunt die vakwerk leveren bij de restauratie van monumenten, is er een erkend keurmerk nodig om dit soort restauraties te mogen uitvoeren.  Dit keurmerk is ons erkend door de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg, ook wel bekend als het ERM keurmerk. Het ERM keurmerk geeft u de zekerheid dat Rebo Schilderwerken gegarandeerd kwalitatief vakwerk oplevert.

Werkgebied
Rebo Schilderwerken werkt op nationaal en internationaal niveau aan een breed scala van projecten voor bedrijven en particulieren. Onze experts hebben opdrachten mogen uitvoeren voor zowel de overheid als bedrijven en zelfs particulieren.

Zo werken wij nauw samen met gemeentelijke en kerkelijke instellingen en eigenaren en beheerders van monumentaal vastgoed.

Resultaat Gericht Samenwerken doet u samen met Rebo Schilderwerken

Neem direct contact op